• All Community
    • All Community
    • Forums
    • Ideas
    • Blogs
Kudos0

Need help with Outlook problem, error 554 5.7.1 I'VE TRIED EVERYTHING I KNOW...PLZZ HELP

Good Day all,

I want to try and explain, in as much detail as I can, what my problem is, what I've done so far and what O.S. etc.. I have.  so here goes.

I am running Vista, with Internet explorer on an Acer laptop.  I own and operate a construction company in the Midwest (united states)  my internet is through Comcast.  I have outlook set up for my email, it goes through a a site called vistaprint, that hosts my site for me.  I am using outlook 2007 with SP2 installed and all updates, are...up to date.   I am running Norton AV 2009, not sure past that.  it has 3 users license on it.  its not 360, or Internet security, just Norton antivirus is all the box says.  Now, I was (and have been) using this computer for the last 19 months, since I started this company, with this same version of outlook and Norton and everything has worked fine.  UNTIL yesterday, I tried to reply to an email and got a notice... Mail Delivery System..So I tried again..Same thing.  then I tried to send an email, and got "system administrator, undeliverable" message.  I have messed with all the settings, Goggled the code..which I will copy the message and post it,  checked my office managers computers settings for the smpt box, and all other settings, and they are all the same.  I use a wireless router, it is a linksys I believe.  and I cannot figure out why hers works and mine doesn't.  I can get emails just fine, but I can't send or reply to anything.   I have the same version of office (outlook) on a regular PC in the office across the hall for my office manager,  she too has an email account, through our website, that she uses outlook to access and I checked all of her settings and they duplicate mine.    I have tried all of the "quick fix" stuff I have read, my settings for outgoing are pop3, and the port is the same as it always has been, same as the other system.  the one major difference, and that's why I've posted here, is my office manager is not using Norton for AV,  She isn't using anything for the moment, our trial period just went offline this week.  but can someone please help me figure this out and fix it?  I would be truly thankful and in your debt. 

Replies

Kudos0

Re: Need help with Outlook problem, error 554 5.7.1 I'VE TRIED EVERYTHING I KNOW...PLZZ HELP

thanks, no i do not have a comcast version on NAV, i bought the one i am using.  i cant run my business with no email...i'm really starting to get frustraterd...

Kudos0

Re: Need help with Outlook problem, error 554 5.7.1 I'VE TRIED EVERYTHING I KNOW...PLZZ HELP

Good Day all,

I want to try and explain, in as much detail as I can, what my problem is, what I've done so far and what O.S. etc.. I have.  so here goes.

I am running Vista, with Internet explorer on an Acer laptop.  I own and operate a construction company in the Midwest (united states)  my internet is through Comcast.  I have outlook set up for my email, it goes through a a site called vistaprint, that hosts my site for me.  I am using outlook 2007 with SP2 installed and all updates, are...up to date.   I am running Norton AV 2009, not sure past that.  it has 3 users license on it.  its not 360, or Internet security, just Norton antivirus is all the box says.  Now, I was (and have been) using this computer for the last 19 months, since I started this company, with this same version of outlook and Norton and everything has worked fine.  UNTIL yesterday, I tried to reply to an email and got a notice... Mail Delivery System..So I tried again..Same thing.  then I tried to send an email, and got "system administrator, undeliverable" message.  I have messed with all the settings, Goggled the code..which I will copy the message and post it,  checked my office managers computers settings for the smpt box, and all other settings, and they are all the same.  I use a wireless router, it is a linksys I believe.  and I cannot figure out why hers works and mine doesn't.  I can get emails just fine, but I can't send or reply to anything.   I have the same version of office (outlook) on a regular PC in the office across the hall for my office manager,  she too has an email account, through our website, that she uses outlook to access and I checked all of her settings and they duplicate mine.    I have tried all of the "quick fix" stuff I have read, my settings for outgoing are pop3, and the port is the same as it always has been, same as the other system.  the one major difference, and that's why I've posted here, is my office manager is not using Norton for AV,  She isn't using anything for the moment, our trial period just went offline this week.  but can someone please help me figure this out and fix it?  I would be truly thankful and in your debt. 

Kudos0

Re: Need help with Outlook problem, error 554 5.7.1 I'VE TRIED EVERYTHING I KNOW...PLZZ HELP

Sign into your Mynortonacount. Click update and it should check that you have  the latest product version.

Kudos0

Re: Need help with Outlook problem, error 554 5.7.1 I'VE TRIED EVERYTHING I KNOW...PLZZ HELP

Hello certified

Welcome to the Norton Users Discussion Forum

I don't know if this has anything to do with the problem or not. I received a windows update notice this morning about Daylight Savings Time changes for 2010. When I looked at the description for the update, it did mention some problem that might occur with Outlook. I didn't look any further at it since I don't use Outlook for my email. I have xp pro and I don't even know if that update is for all operating systems or not and if it affects all versions of Outlook either. I don't know what the problem would be that affects outlook. I'm just mentioning this now as a remote possibility that this might have something to do with the problem. I'm probably way off base, but thought I might mention it.

Success always occurs in private and failure in full view.
Kudos0

Re: Need help with Outlook problem, error 554 5.7.1 I'VE TRIED EVERYTHING I KNOW...PLZZ HELP

I didnt recv. that notice.  thanks for the reply though.

Kudos0

Re: Need help with Outlook problem, error 554 5.7.1 I'VE TRIED EVERYTHING I KNOW...PLZZ HELP

Windows Updates 5/26/10 info

May 2010 cumulative time zone update here

Compatibility View list in Windows Internet Explorer 8 here

NIS21.6 VistaSP2 FF32 IE9 Compaq A931NR
Kudos0

Re: Need help with Outlook problem, error 554 5.7.1 I'VE TRIED EVERYTHING I KNOW...PLZZ HELP

still no resolution, downloaded and updated norton 2010, checked my updates, all are current.  

Kudos0

Re: Need help with Outlook problem, error 554 5.7.1 I'VE TRIED EVERYTHING I KNOW...PLZZ HELP

Hello

Have you checked with your hosting company to see if they are having any problems? This problem is probably coming from who ever does your email for you, which ever server your email goes thru. Have you checked that perhaps your ip has been blacklisted for some reason.

Success always occurs in private and failure in full view.
Kudos0

Re: Need help with Outlook problem, error 554 5.7.1 I'VE TRIED EVERYTHING I KNOW...PLZZ HELP


floplot wrote:

Hello

Have you checked with your hosting company to see if they are having any problems? This problem is probably coming from who ever does your email for you, which ever server your email goes thru. Have you checked that perhaps your ip has been blacklisted for some reason.


Quite right and sometimes they forece users to change ports. However in this case, as I understand it, there are two PC's in the office both using similar emails and routing through same box. The manager has no problems the OP has a problem.

Kudos0

Re: Need help with Outlook problem, error 554 5.7.1 I'VE TRIED EVERYTHING I KNOW...PLZZ HELP

This is a "Relaying Denied" error and most of us have suffered from it at some time or another

I completely empathise with the frustration you are experiencing.

Because you have at least one computer using the same smtp server successfully it sounds to me like the problem is in the Outlook profile of your Notebook. (I know it is tempting to look at what is different and in this case you figured it was caused by Norton. It might be, but there are a few things you can do even so.)

Try deleting the outlook Internet Account completely and rebuilding it from scratch, with NAV firewall OFF. (Sometimes the profile can be corrupted and it isn't obvious.) If this allows you to send OK, then the problem is probably being caused by the interaction between the firewall and Outlook. It is possible (even likely...) that once you establish connection and can send OK, NAV will accept the connection and you won't have further problems.

If that doesn't solve it you may need to use a different smtp server.

Try sending mail to someone who is on the same domain as you and see if it gets delivered. If it does, then it is definitely a relaying problem with your ISP not forwarding mail from smtp servers other than their own. Talk to them.

HTH,

Morepork.

Kudos0

Re: Need help with Outlook problem, error 554 5.7.1 I'VE TRIED EVERYTHING I KNOW...PLZZ HELP

I assume you have disarmed / turned off norton av and it didnt or did solve the issue? To indicate if it is norton?

I dont know if this will help? (I dont run vista sorry) : http://windows.microsoft.com/en-us/windows-vista/Troubleshoot-problems-with-Windows-Mail

Kudos0

Re: Need help with Outlook problem, error 554 5.7.1 I'VE TRIED EVERYTHING I KNOW...PLZZ HELP

If you have a valid unexpired licence for NAV 2009 you are entitled to a free upgrade to NAV 2010. I am presuming you do not have some special comcast version of NAV. So as I dont think you have a malware related issue, I think you would be safe to upgrade to NAV2010.  It may make no difference to this issue but why not!

Replies are locked for this thread.