• All Community
    • All Community
    • Forums
    • Ideas
    • Blogs
Kudos0

NIS 2013 and Windows Defender both turned off

I have NIS 2013 v20.2.1.2 running on Win 8 on a (UEFI) booted Lenovo Z580 laptop and it seemed to have worked well from installation in December to some time last month but, now, after reboots, markers soon appear telling me I need to turn on spyware protection and a firewall. The spyware link indicates that NIS and Windows Defender are both switched off but selecting NIS and clicking Turn on changes nothing. The Network firewall link leads to Choose a firewall options but, again, selecting Turn on Norton Internet Security does nothing, even after I select the ensuing Yes, I trust the publisher option. Meanwhile the Action center reinforces the message that both NIS and Defender are switched off, even though NIS itself appears to think all is well, ie it shows no errors.

Anyone have any ideas what has gone wrong here, please, bearing in mind that I ran the Remove and reinstall tool earlier today with no effect on the above situation?

My apologies for the lack of attachments here; I do not know how to create any acceptable to these forums, eg .txt, .log, .lue or .pdf etc.

johno

Replies

Kudos0

Re: NIS 2013 and Windows Defender both turned off

There is a known issue with Windows 8 Action Center not reporting third party security software status correctly. As long as Norton reports it is working you are protected.


Things happen. Export/Backup your Identity Safe data.
Kudos0

Re: NIS 2013 and Windows Defender both turned off

Everything was OK the following morning but the problem came back this evening, 5 or 6 days later. I'll take your word for it that, if NIS says things are OK, then they are, but it's annoying to have a flag set in my Win 8 system tray telling me about the situation all the time.

johno
Kudos1

Re: NIS 2013 and Windows Defender both turned off

Things happen. Export/Backup your Identity Safe data.
Kudos0

Re: NIS 2013 and Windows Defender both turned off

Thanks for that. At least I'm not alone (I think).

johno
Kudos0

Re: NIS 2013 and Windows Defender both turned off

johno
Kudos0

Re: NIS 2013 and Windows Defender both turned off

Kudos0

Re: NIS 2013 and Windows Defender both turned off

I have NIS 2013 v20.2.1.2 running on Win 8 on a (UEFI) booted Lenovo Z580 laptop and it seemed to have worked well from installation in December to some time last month but, now, after reboots, markers soon appear telling me I need to turn on spyware protection and a firewall. The spyware link indicates that NIS and Windows Defender are both switched off but selecting NIS and clicking Turn on changes nothing. The Network firewall link leads to Choose a firewall options but, again, selecting Turn on Norton Internet Security does nothing, even after I select the ensuing Yes, I trust the publisher option. Meanwhile the Action center reinforces the message that both NIS and Defender are switched off, even though NIS itself appears to think all is well, ie it shows no errors.

Anyone have any ideas what has gone wrong here, please, bearing in mind that I ran the Remove and reinstall tool earlier today with no effect on the above situation?

My apologies for the lack of attachments here; I do not know how to create any acceptable to these forums, eg .txt, .log, .lue or .pdf etc.

johno
Accepted Solution
Kudos0

Re: NIS 2013 and Windows Defender both turned off

My problems appear to have been caused by my running the Remove and Reinstall tool without first logging out of the Norton account enabling my IdentitySafe vault. All seems well now. I'll mark the thread solved if everything is still OK in the morning.

johno

Replies are locked for this thread.