Not what you were looking for? Ask our experts!
Reply
Newbie
TellerMorrow
Posts: 3
Registered: ‎03-25-2012

Norton Toolbar - Safe Search Box Has Disappeared!

Hello all,

 

Since updating my current Norton (6.1.2.10) and installing the Norton Toolbar, the Safe Search box has disappeared! The Norton Toolbar is still there, but only gives me the option to set up Identity Safe. I've tried clicking on the Norton Logo (as suggested in the Support pages, but no other menu appears. So I'm left with a toolbar, but no Safe Search box!

I really hope someone can help me, as I'm not getting any heads-up on the safety of web pages when I search from a different search engine either.

 

Thank you!

peterweb
Posts: 8,744
Kudos: 1,359
Solutions: 340
Registered: ‎04-17-2008

Re: Norton Toolbar - Safe Search Box Has Disappeared!


TellerMorrow wrote:

Hello all,

 

Since updating my current Norton (6.1.2.10) and installing the Norton Toolbar, the Safe Search box has disappeared! The Norton Toolbar is still there, but only gives me the option to set up Identity Safe. I've tried clicking on the Norton Logo (as suggested in the Support pages, but no other menu appears. So I'm left with a toolbar, but no Safe Search box!

I really hope someone can help me, as I'm not getting any heads-up on the safety of web pages when I search from a different search engine either.

 

Thank you!


Welcome TellerMorrow

 

Can you tell us what operating system and what browser and version you are using?


Things happen. Export/Backup your Identity Safe data.
senthilkumar
Posts: 1,128
Kudos: 254
Solutions: 108
Registered: ‎01-05-2010

Re: Norton Toolbar - Safe Search Box Has Disappeared!

Hi TellerMorrow,

 

If you have Norton toolbar on your browser, In Norton Toolbar->Click on the tick mark and check whether you have enable "Norton safe search" option or not?

 

Attached screenshot for reference

safe.JPG

 

Thanks,

Senthil

Newbie
TellerMorrow
Posts: 3
Registered: ‎03-25-2012

Re: Norton Toolbar - Safe Search Box Has Disappeared!

Hello, and thank you for your replies.

 

I am using Windows Vista, with IE8. Although, I will be upgrading to IE9 shortly.

 

Secondly, I wish I could see a drop down menu in regards to the toolbar, but this is all I see! There is not option for a drop down menu, no nothing!

 

Untitled.jpg

 

Thank you!

senthilkumar
Posts: 1,128
Kudos: 254
Solutions: 108
Registered: ‎01-05-2010

Re: Norton Toolbar - Safe Search Box Has Disappeared!

Hi ,

 

Thanks for the update,

 

1.Cau you try disabling and enabling addons In IE->Tools->Manage addons->  Select Norton addons and disable those then Restart IE.

2.Now Enable the addons and restart IE then check the issue again.

 

If possible, Can you check the same issue in different browser(FF11/Chrome)

 

Thanks,

Senthil

Newbie
TellerMorrow
Posts: 3
Registered: ‎03-25-2012

Re: Norton Toolbar - Safe Search Box Has Disappeared!

Hi Senthil,

 

I did as you suggested, unfortunately, to no avail. Secondly, I don't have access to FF or Chrome, so I can't do that either, I'm sorry to say!

 

Would you recommend an upgrade to IE9?

 

Thanks for your help!

mp3jo
Posts: 1,471
Topics: 269
Kudos: 100
Solutions: 113
Registered: ‎06-27-2009

Re: Norton Toolbar - Safe Search Box Has Disappeared!

can you post a screenshot of your Norton Toolbar dropdown menu?

 

Is search box enabled? Does it look like mine?

 

2012-03-27_232549.jpg

Cheers,
Jo

Graduate of the WTT Classroom

senthilkumar
Posts: 1,128
Kudos: 254
Solutions: 108
Registered: ‎01-05-2010

Re: Norton Toolbar - Safe Search Box Has Disappeared!

Hi Tellermorrow,

 

Thanks for the update.

 

Please use Norton remove and reinstall tool to fix this issue. Download Remove and reinstall tool from this location www.norton.com/nrnr and  follow the instructions which are mentioned there.

 

Before using the tool  take a backup of Identity safe data

 

Export Idsafe data to .DAT format ( Go to N360 main UI->Settings->Identity Protection->Log into identity safe->Export data)

 

Import your Identity Safe data (Go to N360 main UI->Settings->Identity Protection->Log into identity safe->Import data) using .DAT file which you have taken while export

 

Let us know how it goes?

 

Thanks,

Senthil