• All Community
    • All Community
    • Forums
    • Ideas
    • Blogs
Advanced

Not what you are looking for? Ask the experts!

Kudos0

A couple of issues...

I am really trying to like the Core, but various issues are making it hard. Right now my two biggest issues (beyond not being able to set static IPs) are as follows:

(1) I run a Plex Media Server which is accessed at home via ethernet and wireless on my local network . I have a port forwarding rule set for my computer running the server and Plex indicates that it is fully accessible. The problem is that sometimes connections (at home) cannot be made to the server, which makes Plex then run in "relayed connection" (which is indirect, slow, and limited). Since I sometimes can connect directly, my best guess is that once one local network device connects to the server, the Core router is not allowing any other devices to connect (which then result in crappy relayed connections). Any ideas? Anyone else running a Plex Media Server without such problems?

(2) I have three Chromebooks and one Chromebox at my house. All four devices are connected wirelessly through the Core. However, none of them show up in the Norton Core iOS app. They are simply not listed/displayed even though the Core seems to be allowing them to connect/work properly. Besides being a strange bug... it means that I cannot manage the content or place time restrictions on any of these devices (and three belong to my kids).

One other strange bug/issue with the Norton Core iOS app - Several of my devices, like my wireless printer and Nest thermostats, show in the app but by "IP Address" always show "Identifying" even though they are already connected/have been assigned IP addresses by the Core... In other words, the iOS app is not ever displaying their assigned IP addresses.

Thanks for any advice/solutions!
Labels: iOS App

Replies

Kudos0

Re: A couple of issues...

Chasim Have you seen this firmware update? Firmware Update 170818_164

Cheers

Retired military (Navy 1980-2002) AO1 (AW) Aviation Warfare Specialist "From DOS to Windows10 what a journey it has been" / MS Certified Professional / Windows 10 Professional x 64 version 1809 / build 17763.379 / NCSP 22.17.0.183 / Norton Core v.278 on Android 1.93
Kudos0

Re: A couple of issues...

The last thing I mentioned (not assigning IP addresses in the iOS app) seems to have resolved, maybe because of the firmware update (although that is not documented). Regarding issues (1) and (2), I am no longer running my Fios router in bridge mode and those problems have resolved, although I am not sure if changing the setup was the solution. Also, for my Plex Media Server, it will only work on my local network if I allow insecure connections (on the network) which is OK, although not ideal.

However, I am having another issue with the iOS app. Specifically, I am trying to assign a device to one of my children and even though the device shows up in the Devices list (and is Managed), it will not show up when I select Assign. In fact, when I select Assign only a few devices show up. I have tried resetting/rebooting the router, as well as disconnecting the device from the network and then reconnecting, but I cannot get the device to show up when I click Assign. This is a problem because the device is completely unmanaged (i.e. no content or time restrictions).
Kudos0

Re: A couple of issues...

Chasim Have you seen this firmware update? Firmware Update 170818_164

Retired military (Navy 1980-2002) AO1 (AW) Aviation Warfare Specialist "From DOS to Windows10 what a journey it has been" / MS Certified Professional / Windows 10 Professional x 64 version 1809 / build 17763.379 / NCSP 22.17.0.183 / Norton Core v.278 on Android 1.93
Kudos0

Re: A couple of issues...

Firmware Update 170818_164 is already installed on my router and my problem persists. When selecting from People and then Assign, the device I want to assign is not showing up in the list even though it appears in Devices, is Managed, and is not already assigned. In fact, I have another managed, unassigned device which also does not show up as a choice.
Accepted Solution
Kudos0

Re: A couple of issues...

iOS version 1.14 solved my issue of not being able to assign devices. As my other issues are (more or less solved), I am marking this thread as resolved.
Kudos0

Re: A couple of issues...

Glad hearing you have a solution. Have a great day.

Cheers

Retired military (Navy 1980-2002) AO1 (AW) Aviation Warfare Specialist "From DOS to Windows10 what a journey it has been" / MS Certified Professional / Windows 10 Professional x 64 version 1809 / build 17763.379 / NCSP 22.17.0.183 / Norton Core v.278 on Android 1.93

This thread is closed from further comment. Please visit the forum to start a new thread.