• All Community
    • All Community
    • Forums
    • Ideas
    • Blogs
Advanced

Not what you are looking for? Ask the experts!

This forum thread needs a solution.
Kudos0

Just installed Norton Family but not working

Hello,

I installed Norton Family yesterday on my son's laptop and configured the house rules but it doesn't appear to have any effect. Both the device and the child do show up on Nortan Family web interface and it says 'Liam is protected!'. But when I login as him on his laptop and open Chrome browser, it allows me to access adult content websites. It allows me to open incognito window. Also I tested blocking a specific website and that does not work either. When I check the Chrome extensions I can see that Norton Family is installed and enabled. No activity shows up in activity section.

The laptop is running Windows 7. The version of Norton Family extension in Chrome is 3.1.0.17. I also tried Internet Explorer and it too allows me to access the website I blocked.

Thanks in advance,

Aidan Curran

Replies

Kudos0

Re: Just installed Norton Family but not working

Hi aidancurran,

When you log onto the laptop as the child, do you see a pop-up window at lower right hand corner of the Windows screen saying you are being monitored?

Thanks

Katie

Thanks Katie
Kudos0

Re: Just installed Norton Family but not working

No, I don't see that.

Kudos0

Re: Just installed Norton Family but not working

That tells me you probably haven't installed and configured the program correctly yet.

Please reinstall Norton Family on the PC.  Please check out the Get Started Help files to see if they help.

https://family.norton.com/familysafety/help.fs?action=installingNSM#win

http://us.norton.com/support/kb/web_view.jsp?wv_type=public_web&docurl=20090505112039EN

If you have any additional questions, please let me know.

Thanks

Katie

Thanks Katie
Kudos0

Re: Just installed Norton Family but not working

I did that again and got I get message 'Norton Family installed successfully' upon completion but I still don't see the popup window. I also tried rebooting but still nothing. If I search for Norton in Start menu, I see 2 entries: Norton Family (just a web link) and Uninstall Norton Family. Looking at list of programs in Control panel I can see Norton Family, ver 3.1.0.10 is there and I checked the running services and see a service with the name NSM and description Norton Family, status says 'Running'. But it doesn't appear to be working.

Kudos0

Re: Just installed Norton Family but not working

I did an uninstall and reinstall. After that I noticed the little icon hidden in the notification area of taskbar (have to click Show hidden icons to see it) - this may have been there before but I did not notice it. I then clicked on it and enabled it as it was not enabled automatically. It is working now.

Kudos0

Re: Just installed Norton Family but not working

But 1 problem still remains - when I check the Time tab in Activity it says 'No activity for last 7 days' despite the fact that I've been activly using his computer, logged in to his account for over 20 minutes. So why does it say 'No activity for last 7 days'? Websites views do show up under the Web tab.

This thread is closed from further comment. Please visit the forum to start a new thread.