• All Community
    • All Community
    • Forums
    • Ideas
    • Blogs
Advanced

Not what you are looking for? Ask the experts!

Kudos0

Slow internet after Windows SP1 installed with NIS2011

I have 3 systems all running Windows 7  SP1 and NIS 2011. Whenever I open a browser (IE or FF) it takes 30+ seconds to get to the Google page and 20+ seconds to get to any other page. This all happened after installing SP1 for Windows 7. I had to re load a machine and because of the licensing issue of re-useing the license on the same machine that was re-loaded, I used Microsoft Security Essentials and BOTH IE and FF are working as fast as ever. The only difference is NIS 2011. I have tried tech support, but they want $100 just to talk on the phone and blame Microsoft. I have tried all of the "solutions" I could find on the forum without success.

Does anyone have any ideas why NIS 2011 is slowing down web browsing in Windows & SP1? Or do I just need to find another product?

Thank you.

Replies

Kudos0

Re: Slow internet after Windows SP1 installed with NIS2011

I have 3 systems all running Windows 7  SP1 and NIS 2011. Whenever I open a browser (IE or FF) it takes 30+ seconds to get to the Google page and 20+ seconds to get to any other page. This all happened after installing SP1 for Windows 7. I had to re load a machine and because of the licensing issue of re-useing the license on the same machine that was re-loaded, I used Microsoft Security Essentials and BOTH IE and FF are working as fast as ever. The only difference is NIS 2011. I have tried tech support, but they want $100 just to talk on the phone and blame Microsoft. I have tried all of the "solutions" I could find on the forum without success.

Does anyone have any ideas why NIS 2011 is slowing down web browsing in Windows & SP1? Or do I just need to find another product?

Thank you.

Kudos0

Re: Slow internet after Windows SP1 installed with NIS2011

Hi

Please  Download Malware Bytes and run a scan to see if it detects anything

Update and run a full scan

here`s the link  http://download.cnet.com/Malwarebytes-Anti-Malware/3000-8022_4-10804572.html

The 100$ fee is for Virus Removal 

so did the tech say your Pc is infected??

Midou
Kudos0

Re: Slow internet after Windows SP1 installed with NIS2011

I ran Malwarebytes. Nothing was found. The service call also said nothing found. I even ran Norton Power Eraser and nothing was found. I don't think it is a virus or maleware because the slowness is only on the two machines with NIS 2011 and not on the one running Microsoft Security Essentials. When the machine running MS Essentials had NIS 2011, it runs slow. WHen NIS 2011 is removed everything runs at normal speed.

Kudos0

Re: Slow internet after Windows SP1 installed with NIS2011

hi again Please try reinstalling

Norton Internet Security and update it!

also this post does not actually relate to your issue but does point out a difference in browsing speed with the presence of the toolbar

http://community.norton.com/t5/Norton-360/NEW-Norton-toolbar-speed-test-on-and-off-using-FF4-0-vs-Palemoon/m-p/429270

read the post carefully!

Midou
Kudos0

Re: Slow internet after Windows SP1 installed with NIS2011

FOR A REINSTALL

Backup identity safe if you use

Intruction on how to are present in this link

http://us.norton.com/support/kb/web_view.jsp?wv_type=public_web&docurl=kb20100422131249EN_EndUserPro...

Download NIS from here

 www.norton.com/nis11 english version

download norton Removal tool!

http://us.norton.com/support/kb/web_view.jsp?wv_type=public_web&docurl=20080710133834EN

after you have download both disconnect from internet uninsall norton via Add/remove Control Panel

run the removal tool twice after doing so install Norton connect to internet and update till no more updates are available!

Midou

This thread is closed from further comment. Please visit the forum to start a new thread.