• 所有社区 - 中文
    • 所有社区 - 中文
    • 论坛
    • 创意
    • 博客
高级

不是您要找的? 咨询专家!

好评0

NIS2010 hangs at boot

Hello,

I installed NIS2010 yesterday and after that my system hangs at boot (at the black screen with the XP-Logo). I searched the forum and found a similar problem with the solution to rename the symEFA.sys. With the renamed sys my sytem boots up normally but of course Sonar isn't working properly.

Any help would be appreciated. I use a german XP Home SP3 with the newest updates.

Thanks!

回复

好评0

Re: NIS2010 hangs at boot

Sorry to hear about your troubles.. What is your machine spec?  Are the drives FAT32 or NTFS?

How many partitions etc...? 

Could you run the windows xp tool system info tool: 

"Start->Run"  then type:  msinfo32.exe

And the do File->Save  to generate a report of your system?

After you've done that, let me know and I will send you a PM with instructions on how to upload to our servers.

thanks,

Simon

好评0

Re: NIS2010 hangs at boot

Hello Simon,

thank you for trying to help me. I have 6 Partionions all NTFS and the boot drive is a SSD (but I don't think this is the problem). As I understand NIS 2009 also had an SymEFA.sys and it was running on my system without any problems.

I have saved the msinfo file. Please send me the PM

Regards

okredo

好评0

Re: NIS2010 hangs at boot

I sent you a PM with the upload instructions.

thanks,

Simon

好评0

Re: NIS2010 hangs at boot

I also sent you 2 PM.

thanks,

09okredo

好评0

Re: NIS2010 hangs at boot

I also sent you back a PM for a couple of things to try.

thanks,

Simon

好评0

Re: NIS2010 hangs at boot

I sent you another PM.

thanks,

09okredo

好评0

Re: NIS2010 hangs at boot

I may have had a similar boot problem this morning.  This never happened before, and since NIS2010 is the only thing new, I suspect it.

Here are the details:

Vista HP 32bit

Two partitions (one is HP Recovery)

NTFS

NIS2010 set for Early Load

Startup hung on the black screen right after boot with the green progress bar running.  It was running for a good 20-30 minutes (I left the room and came back).  I restarted using the power switch, got the 'Recovery Startup' screen, but I picked 'Startup Normally' and it started up fine.

Here is an error message from the Event Viewer; I can't say whether it's related or if it would hang startup, because I was out of the room and didn't notice the time of the hang.

Log Name:      System
Source:        Service Control Manager
Date:          13-Sep-09 7:00:05 AM
Event ID:      7026
Task Category: None
Level:         Error
Keywords:      Classic
User:          N/A
Computer:      Vista-PC
Description: The following boot-start or system-start driver(s) failed to load: i8042prt

Message Edited by BajaBoojum on 09-13-2009 08:21 AM
好评0

Re: NIS2010 hangs at boot

Hello Simon,

I deinstalled Virtual CD but it still won't boot without renaming Symefa.

This thread is closed from further comment. Please visit the forum to start a new thread.